dimecres, 27 de febrer de 2008

MATARO ACOLLIRÀ LA TROBADA DE PESSEBRISTES DEL 2010


A l’Assemblea de l’Associació de Pessebristes de Mataró del 20 de febrer se’ns va comunicar formalment als socis que la nostra ciutat acollirà el 2010 la trobada de pessebristes de Catalunya, amb l’ objectiu de donar a conèixer la rica tradició pessebrista de Mataró i constituir una Jornada oberta a totes aquelles persones d’arreu del país que estimen les tradicions. A Mataró, fa 50 anys que hi ha exposicions de pessebres, i l’any 2007 hi ha hagut 15.000 visitants a l’Edifici de la Presó, on ara tenim la seu.

Cada any és una ciutat diferent de Catalunya qui acull, la primera setmana d’octubre, la trobada de pessebristes. Suposa un esforç important per l’associació organitzadora, és a dir, els seus membres, en temps i en diners, i per això l’Associació de Mataró ja ha muntat una comissió que hi treballa, recull idees i ha fet les primeres propostes. En destaco només tres:

- La primera seria canviar les dates de la trobada. Passar d’octubre a la primera setmana de desembre, perquè és quan se celebra el Nadal, ja hi ha ambient als carrers, els ciutadans van a l’edifici de la Presó a veure les exposicions de pessebres i de figures de l’Associació i a més ja hi hauria muntades les paradetes de la Plaça de Santa Anna on es poden trobar tots els materials necessaris per fer un pessebre. Això no depèn només dels mataronins però valdria la pena que s’aconseguís.

- La segona proposta és que la trobada sigui en clau familiar i infantil, que es programin activitats per a tots, perquè la gent que vingui a Mataró en surti amb més coneixements sobre el pessebre i sobre la història dels pessebres a casa nostra.

- I la tercera és que l’Associació de Pessebristes vol que sigui una trobada molt participativa, a la que es pugui vincular a d’altres entitats de Mataró vinculades amb les tradicions i amb la cultura.

Tots plegats tenim prou temps per organitzar una trobada inoblidable que permeti arrelar una mica més les nostres tradicions, i alhora donar a conèixer la ciutat a gent d’arreu del país. El 2010 celebrarem la 150 trobada de pessebristes de Catalunya, o sia que l’ocasió bé s’ho val.

Si teniu interès per saber alguna cosa més de l’Associació, de la seva escola, les exposicions de diorames, la col•lecció de figures, etc., podeu consultar
aquí.