dimecres, 27 de febrer del 2008

LA MUSICA OMPLE EL FOMENT

Mataró té la sort de comptar amb una entitat centenària, el Foment Mataroní, que organitza activitats formatives i culturals. Cinema, teatre, exposicions i, sobretot, música clàssica, permeten als afeccionats a les arts gaudir de la seva programació al llarg de tot l’any durant els caps de setmana.

L’apartat musical està dirigit amb molt d’encert pel senyor Vilà, qui ha organitzat per l’any 2008 tres tipus de cicles pensats per a satisfer sensibilitats musicals diferents: el de Sarsuela amb vuit espectacles els diumenges a la tarda; el de Joves Intèrprets amb onze formacions que es poden sentir els dissabtes; i el cicle de dotze Concerts, que es reserven els divendres al vespre. Els concerts del Foment compten tant amb músics, nacionals i estrangers, que s’estan obrint camí com amb d’altres grups ja consagrats; amb programes de compositors ben coneguts com Vivaldi o Bach i amb altres propostes relacionades amb la música popular com el jazz o el tango.

El concert de febrer fou protagonitzat per l’Orquestra de Girona, dirigida per l’holandès Marnix Steffen, i amb la pianista Cristina Alís com a solista, amb un programa dedicat a Mozart, que satisféu plenament als assistents. La presentació de l’acte, barreja d’amenitat i d’erudició a càrrec d’en Joan Vives, fou un autèntic regal. Una vetllada inoblidable, com totes les que es fan al Foment. Si en tenen la oportunitat, segueixin la seva música. Les entrades són més barates que a les sales de concerts de Barcelona, hi trobaran amics i coneguts i ho tenen a tocar de casa. A Mataró, la música omple el Foment.