dimarts, 18 de desembre del 2007

Turisme d’autocaravanistes

Mataró vol apostar pel turisme com a una nova via d’expansió econòmica. Però com que la ciutat no compta amb una infrastructura hotelera potent, ni tampoc, no cal enganyar-nos, amb una gran quantitat de museus, edificis o monuments d’interès, sembla que s’aposta per la fórmula “turisme d’un dia”, la del turista, nacional o estranger que ve a passar la jornada a Mataró, per a passejar, comprar i visitar la ciutat.

Estic d’acord en donar a conèixer Mataró i a potenciar-ne els atractius i el comerç. Per això defenso que es treballi per a aconseguir el turisme ideal per passar un dia o dos a Mataró: els autocaravanistes. Bona part dels autocaravanistes europeus són famílies o parelles de jubilats, que viatgen no només durant les èpoques de vacances estrictes, i que es queden d’un a diversos dies a cada indret on recalen, en funció de l’interès del lloc i de les facilitats d’estada. Els autocaravanistes no necessiten càmpings a menys que programin un descans llarg. Amb un pàrking condicionat en tenen prou: un lloc, a ser possible amb ombra, on hi hagi un sistema d’aprovisionament d’aigua potable i de buidatge d’aigües grises i WC, que sigui segur, ben connectat amb el centre de la vila, de pagament i amb un termini màxim de temps d’estada de 48 a 72 hores.

A Donostia, Venècia, La Rochelle, Chamonix... he aparcat l’autocaravana a parkings així i amb la família hi hem passejat, dinat, comprat records, anat a concerts i a museus. Mataró pot ser un bon destí pels autocaravanistes. Busquem un lloc perquè s’hi instal·lin?