dilluns, 14 de juliol del 2008

ELS DE MATARO


Els delegats de Mataró al Congrés de CDC ens havíem repartit entre les quatre ponències que es discutiren, en funció dels nostres coneixements i gustos polítics. Les ponències tractaven de:

1. La refundació del catalanisme. L’aportació de CDC a la construcció nacional
2. Acció política
3. La contribució de CDC a la Casa Gran del Catalanisme. Organització
4. Regeneració i qualitat democràtica

En Vicent Garcia Caurín, la Montse Quijo, la Carolina Soler, en Toni Noé i jo mateixa treballàrem a la ponència 2, on es tractava de l’Educació, la Societat de la Informació i del Coneixement, la Cultura, l’Economia, la Immigració, la Sanitat, la llengua catalana.... L’Amadeu Farré i en Miquel Prats estaven a la quatre. En Quim Fernàndez a la tres, igual que en Marc,... L'Albert Geronès i en Toni Castellví, van treballar la primera,...I en Joan Mora, de flamant secretari a la Mesa d’Organització i Direcció del Congrés, en representació de la Regió I. Enganxat al seu portàtil, igual que en Quim, aprofitaven qualsevol recés per fer una crònica detallada de tot el que passava al Congrés als seus blogs.

Per a mi ha estat molt enriquidor treballar amb tots els membres de la ponència 2 de casa nostra. Hem debatut, discrepat, enviat esmenes i en Vicent les va defensar a la reunió prèvia de Calella. I després hem anat junts a Barcelona, hem xerrat i rigut, i entre la resta de coneguts, amics i saludats, hem cercat llums d’esperança per un moment crític per la nostra nació. Entre tots hem de superar el desconcert en que es troba el país, i assegurar la continuïtat de Catalunya com a poble.