dissabte, 29 de desembre del 2007

Paradetes de Nadal

Alguns dels atractius de les festes de Nadal a Mataró són les funcions d’ Els Pastorets, els torrons artístics d’algunes pastisseries, l’exposició de diorames a l’antiga presó i el pessebre monumental a l’Ajuntament de l’Associació dels Pessebristes, les neules dels artesans reconeguts, les jornades de futbol solidari dels Amics de l’Escola Pia del Senegal, les Misses del Gall, les rifes de l’Associació d’Amics del Bisbe Godayol... i les paradetes.
Les de la Plaça de Santa Anna, que es tanquen per Nadal, ens inspiren per guarnir les cases. Les dels “hippies” obren just abans de Nadal i s’allarguen fins als Reis per ajudar-nos a trobar els regals que oferirem a amics i familiars. Amb pressupostos ajustats o no, amb la idea de trobar objectes fets a mà, cercant productes d’indrets remots o creats al costat de casa, molts mataronins anem a badar i a comprar-hi.
Enguany, les paradetes s’han instal·lat al nou Parc, amb atraccions per als nens, i la facilitat d’arribar-hi en autobús o amb cotxe pels dos pàrkings públics a tocar. No sé si els venedors preferien la Riera, per ser la continuïtat de l’artèria comercial principal de Mataró o si allà venien més o no. Però per als compradors aquest indret és millor perquè tenim més espai per moure’ns i per mirar. N’hauríem de millorar la il·luminació i afegir-hi nous atractius, com la pista de gel que hi havia fa uns anys o paradetes de menjar. Amb els hippies, la zona cobra vida sense les molèsties del soroll com durant la Fira. Vagin, mirin, remenin i comprin. Moltes coses boniques els esperen.