divendres, 4 de juliol del 2008

SENSE PLA DE NOVA CIUTADANIA

A l’anterior legislatura, els grups polítics amb representació a l’Ajuntament, PSC, CiU, PP, ICV-EUA i ERC van dedicar molts mesos a bastir el Pla per la Nova Ciutadania de Mataró. Una declaració institucional, acompanyada d’un programa d’accions i d’un pressupost, manifestava el consens de totes les sensibilitats polítiques respecte d’un tema cabdal per Mataró: l’arribada d’immigrants d’arreu del món.

Fou complicat arribar a un acord. Redactàrem fins a onze versions dels documents que recollien la filosofia i les accions pràctiques que s’havien de dur a terme, i finalment, al Ple del 15 d’abril de 2004, tots els grups polítics presentàrem una proposta conjunta sobre el Pacte de la Nova Ciutadania, que és el que segueix vigent, malgrat que ha passat un any des de les darreres eleccions municipals.

No es pensa fer cap altra Pla? La voluntat hi era. Els representants dels grups polítics i els tècnics de l’Ajuntament de Mataró hi hem estat treballant durant deu mesos, però aquesta vegada no s’ha arribat a un acord que possibiliti endegar el Pla 2008-2011. Rectifico. Fins ahir a la tarda estava segura que al juny havíem tancat l’acord, que s’havia dissolt el grup de treball i que, per tant, al Ple del 3 de juliol de 2008 s’escenificaria el consens de tots els grups polítics, del PP a la CUP, respecte de la immigració. Però el punt es va retirar de l’ordre del dia. Les picabaralles de darrera hora a la Junta de Portaveus entre els representants del PP i la CUP van acabar amb el procés.

Si en Mojedano i en Safont-Tria ignoren què significa negociar, pactar, acceptar, cedir... pel be de la ciutat de Mataró, que repassin totes les concessions que hem fet la resta de partits polítics en aquest tema buscant el be comú. Personalment, no hi dedicaré ni una hora més. Ja s’ho faran. Es inútil intentar posar d’acord els extrems.